Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

«Χτύπαγαν παππούδες»


«Γιατί μας χτυπούν, είμαστε εγκληματίες;»
H κοινοτική σύμβουλος Γραμματικού, Κατερίνα Μέξη, γράφει για το πρωινό του τρόμου που θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη όλων των κατοίκων της κοινότητας

«Πρωινό Τρίτης και, όπως κάθε μέρα, ετοιμάζω τα παιδιά μου προκειμένου να φύγω για τη δουλειά. Χτυπάει μήνυμα στο κινητό μου και νιώθω ένα ρίγος να με διαπερνάει, καθώς οι πληροφορίες ότι οι εργολάβοι έρχονται στο Γραμματικό με συνοδεία αστυνομικών έχει φτάσει στα αυτιά μας.

«Τα ΜΑΤ στην πόρτα μας. Ολοι έξω να αντισταθούμε. Ο πρόεδρος Νίκος Κούκης», αναφέρει το μήνυμα και για λίγα δευτερόλεπτα παγώνω.

Αφήνω τα παιδιά και τρέχω. Γνωρίζω ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην καταστρέψουμε την πόλη μας. Τη Βόρεια Αττική, το Γραμματικό. Διότι όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, αυτό ακριβώς θα γίνει.

Το περιβάλλον μας θα καταστραφεί, η κληρονομιά των παιδιών μας δε θα υπάρχει σε λίγα χρόνια αφού ο σκουπιδότοπος που στοχεύουν να πετάξουν στο Γραμματικό θα ισοπεδώσει τα πάντα. Γη, αέρα, θάλασσα.

Αρχίζω να συνειδητοποιώ τι γίνεται, όταν πατάω το Μαύρο Βουνό. Τα ΜΑΤ έρχονται και οι διαθέσεις τους είναι εμφανώς άγριες από το πρώτο λεπτό. Είναι αποφασισμένοι να περάσουν ακόμη και από πάνω μας.

Δεν τους σταματάει τίποτα. Χτυπούν ανελέητα γέρους, γυναίκες, όλους. Τα δακρυγόνα πέφτουν βροχή και μας γονατίζουν. Μοιάζει απίστευτο, αλλά βλέπαμε τη χούντα να επιστρέφει μπροστά στα μάτια μας…

Όχι όμως, δε θα φύγουμε παρά τις προσπάθειές τους, θα μείνουμε μέχρι το τέλος. Για τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας, την πόλη μας.

Στα 32 μου χρόνια δε βίωσα το Πολυτεχνείο από κοντά. Το έμαθα από τις αφηγήσεις και τα ντοκιμαντέρ που προβάλλει ετησίως η τηλεόραση. Από το πρωί της Τρίτης νιώθω ότι βίωσα ίδια γεγονότα με εκείνα.

Με το ξύλο και τα δακρυγόνα, τα μέτωπα αρχίζουν και σπάνε. Παλεύουμε με την ψυχή μας αλλά μας χτυπούν αλύπητα.

Γιατί μας χτυπούν, είμαστε εγκληματίες;

Στο τέλος καταφέρνουν να περάσουν τα μηχανήματα. Τα βλέπω αλλά δεν μπορώ πλέον να κάνω τίποτα. Σκέφτομαι τα παιδιά μου. Τι φταίνε αυτά για την κατάντια της σημερινής κοινωνίας; Σε τι μέλλον μεγαλώνουν; Ποιοι προσπαθούν να μας διώξουν από το σπίτι μας, να καταστρέψουν το μόνο τόπο που γνωρίσαμε; Το μόνο αέρα που αναπνεύσαμε, τη μόνη θάλασσα που κολυμπήσαμε. Ποιοι;»


«Χτύπαγαν παππούδες στο ψαχνό»
Απίστευτο ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό του 70χρονου Κωνσταντίνου Μίχα από τους άνδρες των ΜΑΤ

Αν υπήρχε μία αμφιβολία για τις… προθέσεις με τις οποίες ανέβηκαν τα ΜΑΤ στο Γραμματικό, το φωτογραφικό ντοκουμέντο που φιλοξενεί ο «ΔΗΜΟΤΗΣ» αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για τις εντολές που είχαν δεχτεί: «Χτυπάτε στο ψαχνό και μην λογαριάζετε κανέναν». Όπερ και εγένετο…

Οι «κρανιοφόροι» αστυνομικοί, όχι μόνο δε λογάριασαν φύλα και ηλικίες αλλά δε δίστασαν να επιτεθούν ακόμη και σε ηλικιωμένους ανθρώπους με απίστευτη βαρβαρότητα. Το θύμα της επίθεσης που βλέπετε στις φωτογραφίες, είναι ο 70χρονος Κωνσταντίνος Μίχας, παππούς δύο παιδιών, ο οποίος επιχείρησε να αναχαιτίσει τους «εισβολείς» κρατώ ντας ένα ξύλο στο χέρι.

Είναι, φυσικά, προφανές ότι οι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί μπορούσαν να τον ακινητοποιήσουν με μία απλή κίνηση, χωρίς να καταφύγουν σε χρήση βίας. Κι όμως… Όχι μόνο δεν το έπραξαν, αλλά αντίθετα φρόντισαν να χτυπήσουν με απίστευτο μίσος τον ηλικιωμένο άνθρωπο στο κεφάλι. Παρατηρήστε το πρόσωπο του αστυνομικού που χτυπά με τον ασπίδα του στο μέτωπο τον άτυχο κ. Μίχα και θα καταλάβετε τι ακριβώς συνέβη το πρωί της Τρίτης στο Γραμματικό.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο Κωνσταντίνος Μίχας, δεν μπορούσε να συνέλθει από το σοκ της εμπειρίας που είχε ζήσει. «Μας χτυπούσαν στο ψαχνό, λες και ήμασταν ζώα και όχι άνθρωποι. Ούτε ηλικίες κοίταζαν, ούτε αν είχαν απέναντί τους γυναίκες και παιδιά.

Εμένα μου επιτέθηκαν τέσσερις και στη συνέχεια ήρθε και πέμπτος, ο οποίος με έριξε στο έδαφος χτυπώντας το κεφάλι μου με την ασπίδα και το γκλομπ», τόνισε στο «ΔΗΜΟΤΗ», ο κ. Μίχας, ο οποίος δεν ήταν φυσικά ο μόνος ηλικιωμένος που δέχτηκε τη μήνη των αστυνομικών. «Ήμασταν πολλοί. Πώς να αντέξουν τα χτυπήματα; Οι περισσότεροι έφυγαν. Άλλοι λιποθύμησαν από τα δακρυγόνα. Να ξέρουν, όμως, ότι είμαστε αποφασισμένοι να θυσιάσουμε ακόμη και τη ζωή μας για να προστατεύσουμε το χωριό που μεγαλώσαμε».

Πηγή : dhmoths.gr

3 σχόλια:

  1. Σε περίπτωση που δεν το χατε καταλάβει μέχρι στιγμή άνθρωποί μου, αυτό τον ρόλο παίζει η αστυνομία...
    Εμάς τους φοιτητές μας θυμάστε που βγαίναμε για 2 χρόνια στο δρόμο για το δημόσιο πανεπιστήμιο, για το άσυλο, για την στήριξη της δημόσιας και δωρεάν παιδείας???
    Δεχτήκαμε κάθε μορφή συκοφάντησης από τα ΜΜΕ και η βία που δεχόμασταν καθημερινά από την αστυνομία δεν περιγράφεται...Όπως και τα δακρυγόνα(μέχρι απτο Ισραήλ φέρανε χημικά που είναι ο καρκίνος ο ίδιος..)
    Γι αυτό και μεις οι φοιτητές είμαστε μαζί σας κι εσείς να μην περιμένετε τα κανάλια να σας πουν τί θα κάνετε-να παίρνετε τις ζωές σας στα χέρια σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φοιτητης αναρχικος αλήτης πλουσιοπαιδο κλπ11 Ιουλίου 2009 στις 2:03 μ.μ.

    σωστός ο απο πάνω. γνωστά σε κάποιους αυτά σε άλλους κάποτε φαίνονται δίκαια για τα κωλόπαιδα που τα σπάνε και κάποτε τα λούζονται οι ίδιοι. σας καλοδεχόμαστε στο club των κυνηγημένων και ψεκασμένων απο τα ματ διαδηλωτών. την επόμενη φορά παρτε μπουκάλια με 2/3 βενζίνη και ένα στουπί κάντε δυο κόμπους στο στουπί και στουμπώστε το στο στόμιο αφήστε απέξω το 1/3 του στουποιού , σκίστε το στη μέση και τυλίκτε το εξωτερικά του λαιμού του μπουκαλιού , δέστε το , ανάψτε και είστε έτοιμοι! θα σας χρειαστούν ακόμη μάσκες για χημικά από μαγαζιά με βιομηχανικά είδη , μάσκες του σκι ή γυαλάκια κολύμβησης, τέλος πάρτε ένα μπουκαλι σιρόπι Maalox από ένα φαρμακείο αραιώστε 1:2 σε νερό και βάλτε το σε οτιδήποτε μπορεί να ψεκάσει υγρά , ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ...


    ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο παππούς με το ριγέ πουκάμισο (άσπρο/μπλέ) αιφνιδίασε ένα ΜΑΤά με ένα ματσούκι και γροθιές. Τι να γίνει έφαγε την ασπίδα στο κεφάλι. Και πάλι καλά να λετε... Αθώος αγωνιστής δεν είναι, πήγε να το παίξει μάγκας και τις έφαγε.

    Δείτε τις φωτογραφίες:

    http://img19.imageshack.us/img19/2112/78433556.jpg

    http://img32.imageshack.us/img32/5705/42706902.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή