Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Η μάχη του γραμματικού

7/7/09
Η προσπάθεια δημιουργίας ΧΥΤΑ έβγαλε τους κατοίκους... στο βουνό! Μπλόκα και καταστροφές στους δρόμους, συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, δακρυγόνα και πυρκαγιές στις παρακείμενες εκτάσεις. Απειλήθηκε κατασκήνωση από τις φωτιές που προκλήθηκαν.

Νέο επεισόδιο στην σύγκρουση του κεντρικού κρατικού μηχανισμού και των τοπικών κοινωνιών, με μήλον της Εριδος τη δημιουργία Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ). Τη σκυτάλη από την Λευκίμμη στην Κέρκυρα πήρε το πρωί της Τρίτης το Γραμματικό, στη ΒΑ Αττική.



Κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Μαύρο Βουνό και επιχείρησαν να εμποδίσουν τις εργασίες για την δημιουργία του, επιτέθηκαν κατά των μηχανημάτων του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο και προκάλεσαν υλικές ζημίες.
Μάλιστα προχώρησαν και σε οχυρωματικά έργα, αφού δημιούργησαν μπλόκα στους δρόμους αλλά και άλλα εμπόδια για τα οχήματα, καταστρέφοντας το οδόστρωμα σε αρκετά σημεία!

Στη συνέχεια συνεπλάκησαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, που προσπάθησαν να ανακόψουν την πορεία τους, πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και τους εξώθησαν από το σημείο.

Η κατάσταση δεν αποκλιμακώθηκε και παρέμενε εκρηκτική μέχρι το μεσημέρι, καθώς οι συγκεντρωμένοι προσπαθούν να επαναπροωθηθούν για να εμποδίσουν την έναρξη των εργασιών και έχουν στήσει οδοφράγματα με φωτιές περιμετρικά της κοινότητας.
Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων και τον πετροπόλεμο τραυματίστηκαν αστυνομικοί και κάτοικοι, ενώ λιποθυμικό επεισόδιο είχε ο δήμαρχος της περιοχής.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, ενώ ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι σε μικρή απόσταση από το πεδίο των συγκρούσεων λειτουργεί ιδιωτική κατασκήνωση που έχει περικυκλωθεί από εστίες φωτιάς.

Στο σημείο έχουν κατευθυνθεί οχήματα της πυροσβεστικής, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια απεγκλωβισμού των παραθεριστών.

Πηγή Έθνος Online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου