Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Ποινικές διώξεις για τα επεισόδια στο Γραμματικό

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος ασκήθηκαν σε βάρος του κοινοτάρχη Γραμματικού, του οδηγού του και πέντε κατοίκων, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή.

Σε βάρος των δύο πρώτων ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ηθικής αυτουργίας σε αυτήν και αντίστασης κατά της αρχής. Η δικογραφία που σχηματίστηκε ανατέθηκε στην 7η τακτική ανακρίτρια.

Σε βάρος των πέντε κατοίκων ασκήθηκε ποινική δίωξη για εμπρησμό και απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία και η δικογραφία ανατέθηκε για τη διενέργεια ανάκρισης στην 25η τακτική ανακρίτρια.

Σε συμπαράσταση του κοινοτάρχη, έφτασαν στην Ευελπίδων ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής, Λεωνίδας Κουρής και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Εν τω μεταξύ, την απόσυρση των ΜΑΤ από το Γραμματικό ζήτησε σήμερα από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος, χαρακτηρίζοντας τις αντιδράσεις των κατοίκων δικαιολογημένες.

«Η κυβέρνηση δεν προχώρησε στη δέσμευσή της για ένα άλλο σύστημα επεξεργασίας των αποβλήτων, με ανάκτηση στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, λιπασματοποίηση και βιολογική επεξεργασία των αποβλήτων, που θα άφηνε ένα πολύ μικρό υπόλειμμα για να ενταφιαστεί στους ΧΥΤΑ, με αποτέλεσμα η Ε.Ε. να διακόψει τις χρηματοδοτήσεις για το Γραμματικό. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να χρησιμοποιεί δυνάμεις βίας, καταστολής και αυταρχισμού ενάντια στις τοπικές κοινωνίες, τη στιγμή που έχει απόλυτα άδικο», παρατήρησε ο κ. Αλαβάνος και κατέληξε:

«Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ. Να προχωρήσει σε ένα σαφές και πολύ σύντομο χρονοδιάγραμμα, σχετικά με όλες τις υποδομές, που πρέπει να γίνουν για ένα νέο σύστημα διαχείρισης των αποβλήτων και στη βάση αυτών να γίνουν ενέργειες, οι οποίες δεν θα συναντούν μια τέτοια δικαιολογημένη αντίδραση στις τοπικές κοινωνίες».

Ναυτεμπορική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου